Naast onze kern-activiteiten (waardevol en resultaatgericht ondernemen) zijn we ook betrokken bij een aantal uitvoerende projecten of bedrijven. Deze zijn:

 

Stichting Betekenisvol Beheer

In Veenhuizen (Drenthe) wordt met verschillende partijen gewerkt aan een nieuwe "maatschappij van weldadigheid": bedrijven en organisaties die in Veenhuizen e.o. duurzame en maatschappelijke bedrijven willen exploiteren. De stichting richt zich op het beheren van en exploiteren van betekenisvolle ondernemingen. In het bestuur zitten Kees Klomp, Astrid Kaag en Peter Scholten.


Drijvende Eilanden

De Drijvende Eilanden is een werkgelegenheidsproject voor mensen met een (vaak ernstige) handicap. Zij bouwen drijvende eilanden van piepschuim, verpakt in folie en netten. Volgens het oude 'recept' van Jasper Grootveld. Piepschuim heeft een grote draagkracht (je kunt er een boom of een huis op zetten, zonnepanelen of fietspaden), blijft goed drijven en is volledig afbreekbaar. Tegelijkertijd gaat het erg lang mee. Iedere afmeting is leverbaar. Kijk verder op onze website.