Eric Denneman was vanaf het begin van zijn werkzaamheden geruime tijd actief in marketing-, pr-, sponsoring- en managementfuncties binnen landelijke sportbonden, NOC*NSF en zijn eigen sportadviesbureau SportCompanions BV. In dit verband was hij ook actief als bladconcept-ontwikkelaar, marketeer, (hoofd-), (eind-)redacteur, acquisiteur, bladmanager en uitgever.


Maakte daarna de overstap naar de wereld van maatschappelijke organisaties waaronder landelijke goede doelen als marketeer en director sponsoring met de focus op het ontwikkelen en matchen van samenwerkingsverbanden tussen deze organisaties en het bedrijfsleven.

Startte in 2006 jaar zijn eigen bureau Social in Business BV, Adviesbureau op het gebied van Sociaal en Cultureel Ondernemen. Het bureau steunde organisaties met een maatschappelijk/ideëel/cultureel doel bij het realiseren van duurzame maatschappelijke/culturele verbeteringen​. Een van de eigen projecten is de website www.fairworld.nl "voor een betere, eerlijke en duurzame wereld"​. 

Denneman was vanaf in juni 2007 t/m juni 2015 in dienst bij de gemeente Nieuwegein als EvenementenCoördinator en Beleidsadviseur Toerisme & Recreatie en vervulde daarnaast ook andere functies zoals Projectleider Nieuwegein Beweegt, Projectleider Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Citymanager/Kwartiermaker en nam hij ook initiatieven in het kader van Citymarketing en Stadspromotie. 


In maart 2016 richtte hij de vrijwilligersorganisatie het Nieuwegein Fonds op en was vanaf het begin voorzitter. In 2017 droeg hij het voorzitterschap over."Eric Denneman zijn grootste kracht is zijn creativiteit en het verbinden en enthousiasmeren van (een groep) mensen en organisaties om samen tot een concreet resultaat te komen".